Beheer en Hospitality

Onder vastgoedbeheer werd tot voor kort vooral het onderhoud van kantoorpanden en woningen verstaan, maar tegenwoordig ligt de focus steeds meer op hospitality; service en ontzorging op hoog niveau. Hospitality draait binnen vastgoedbeheer om zorg van de beleving en aantrekkelijkheid van een gebouw. Bewoners van een woningcomplex of huurders/gebruikers van een kantoorpand moeten zich welkom, comfortabel én gelukkig voelen. Kortom, centraal staat het vergroten van woon- en werkgeluk door het bieden een volledige dienstverlening.

Faciliteiten in een gebouw belangrijk voor huurder

Hoe vergroot een vastgoedbeheerder het woongeluk van bewoners van een woningcomplex? Of hoe vergroot je het werkgeluk gebruikers van een kantoorpand? Het antwoord ligt in het implementeren van een kantoorconcept of het uitbreiden van de faciliteiten en diensten in een kantoor of woningencomplex. Wanneer een kantoorconcept als doel heeft een community te creëren, ligt de nadruk op gemeenschappelijke ruimtes en het delen van voorzieningen. Hierdoor wordt de interactie tussen gebruikers vergroot en gaan zij zich meer thuis voelen in het gebouw. Daarnaast kan men faciliteiten uitbreiden: beveiliging, servicedesk, catering, vergaderfaciliteiten, stomerijservice, kledingreparatie, schoenmaker, bloemenservice, handyman, etc. Een uitgebreide set aan diensten is binnen handbereik, waardoor bewoners van een woningcomplex of gebruikers van kantoorpanden snel en full service worden ontzorgd. Zo kunnen zij zich weer richten op familie, vrienden of werk.

Technologische ontwikkelingen creëren een community

Het belang van automatisatie, digitalisering en de snelheid waarin mensen informatie willen ontvangen heeft een stijgende lijn. Ook bij het opzetten en uitvoeren van faciliteiten en diensten door de vastgoedbeheerder. Door het gebruik te maken van apps om bijvoorbeeld schades te melden of diensten aan te kopen, wordt een efficiency slag en een community-gevoel bewerkstelligd. De betrokkenheid van de bewoners of gebruikers met het pand wordt vergroot en de beheerder kan sneller en servicegericht op de wensen van de huurder inspelen. FRIS kent de technologische ontwikkelingen en belangen van bewoners en gebruikers die tot een plezierige woon- en werkbeleving leiden en adviseert de gebouweigenaar dan ook graag over de realisatie van vernieuwende kantoorconcepten en faciliteiten.

Wat bepaalt de tevredenheid van klanten?

De beleving en aantrekkelijkheid van een gebouw is naast de technische en functionele kwaliteiten bepalend voor de tevredenheid van de gebruikers. Aansluitend is de klantgerichte benadering vanuit de vastgoedbeheerder minstens zo belangrijk. Inspelen op behoeftes, betrokkenheid, duidelijke communicatie en proactief meedenken bij klachten en storingen zorgen voor hoge mate van tevredenheid onder klanten.

Het belang van Hospitality

Bij FRIS ligt de focus op hospitality en dienstbaarheid. Dit uit zich bij beheer, bij al onze services en in al onze contactmomenten met klanten en relaties. Hospitality gaat dan ook verder dan een welkome begroeting bij de receptie. Het is de totaalbeleving die start bij het eerste contactmoment (website, telefoon of e-mail). Daarnaast wordt hospitality niet alleen beïnvloed door de medewerkers, maar ook door de omgeving, de uitstraling van een kantoor en de processen, die herkend worden door een medewerker. Door onze focus op hospitality en dienstbaarheid is FRIS dagelijks bezig met het creëren van ambassadeurs.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment